Åldrig utansjöbo föll offer

Åldrig utansjöbo föll offer

Åldrig utansjöbo föll offer för mörkerdöden

Nya Norrland 18/8 1961

Förre fabriksarbetare Sigfrid Bernhard Hultin, Utansjö, mörkerdödades natten till torsdagen vid en trafikolycka på riks-13 mellan Utansjö och Veda.

Han påkördes av en Kramforsbilist och avled omedelbart. Olyckan inträffade vid 23.30-tiden på onsdagskvällen.

Några åsyna vittnes finns inte och en del detaljer är därför höljda i dunkel. Det förefaller dock som om Hultin varit i Veda och hälsat på en bekant och befann sig på hemväg när han påkördes av personbilen. Tätt mörker rådde men sikten på olycksplatsen är relativt god genom gatubelysningen.

Hultin var iförd mörka kläder och bar icke reflexband. Personbilens förare berättade efter olyckan att han inte varseblivit Hultin förrän denne träffades av bilens vänstra framparti.

Den påkörde blev liggande livlös på vägbanan och den läkare han fördes till kunde endast konstatera dödsfallet. Hultin var vid sitt frånfälle 68 år, men beskrives som ovanligt vital för sin ålder. Närmast sörjes han av vuxna barn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakt

Tony Korpenklo
Sörängetvägen 12 A
891 41 Örnsköldsvik
info@utansjö.com

Om sidan

Lokalhistorisk forskning med bönder, knektar, båtsmän, smeder, bruksarbetare, klassfoton, matriklar, fotogalleri, brott och straff mm.

Rättelser

Hittar du något fel på någon sida som kan kompletteras, tar jag tacksamt emot alla rättelser och tillägg genom mejl. Har du några gamla foton eller dokument?