Kvinna svårt skadad vid krock i Utansjö

Kvinna svårt skadad vid krock i Utansjö

Kvinna svårt skadad vid krock i Utansjö

Västernorrlands Allehanda 5/1 1953

Vid 13-tiden på söndagseftermiddagen inträffade en trafikolycka vig Ge-Ges kondis i Utansjö. En bil som kom från en begravning i Högsjö kyrka, stannade vid konditoriet för att släppa av en dam, fru Herta Sehlin, Vålånger. Hon steg av bilen, gick bakom den och steg ut i vägbanan. I samma ögonblick kom en folkvagn söderifrån, förd av folkskollärare Kärrlander från Boteå.

Denne kolliderade kraftigt med fru Sehlin att hon kastades över kylaren upp mot vindrutan, som krossades fullständigt. Chauffören i den påkörande bilen fick skärsår i ansiktet och båda fördes i ambulans till Härnösands lasarett. 

Jourhavande läkaren på lasarettet meddelar att fru Sehlin ådragit sig en hjärnskakning och vidare har hon fått en fraktur på skallbenet. Någon överhängande fara för hennes liv anses dock icke föreligga. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakt

Tony Korpenklo
Sörängetvägen 12 A
891 41 Örnsköldsvik
info@utansjö.com

Om sidan

Lokalhistorisk forskning med bönder, knektar, båtsmän, smeder, bruksarbetare, klassfoton, matriklar, fotogalleri, brott och straff mm.

Rättelser

Hittar du något fel på någon sida som kan kompletteras, tar jag tacksamt emot alla rättelser och tillägg genom mejl. Har du några gamla foton eller dokument?