Bobåkande Högsjöpojke bildödad i farlig backe

Bobåkande Högsjöpojke bildödad i farlig backe

Bobåkande Högsjöpojke bildödad i farlig backe

Västernorrlands Allehanda 20/1 1953

En dödsolycka under bobåkning inträffade vid 15-tiden på måndagen i Vålånger. Sjuårige Krister Åström, son till fabriksarbetaren Alf Åström, Vålånger, kolliderade med skolbilen och fick så svåra skador att han avled under transporten till Härnösand.

Olyckan inträffade i den s.k. Wallangersbacken, som mynnar ut i en skarp kurva. Genom de höga snövallarna är sikten i det närmaste obefintlig och bilföraren observerade det i kurvan framrusande ekipaget för sent för att hinna väja tillräckligt.

Boben körde rakt in på bilen, som släpade pojken och boben några meter innan det blev stopp i snövallen. Krister drogs fram medvetslös.
Han avled i ambulansen på väg till lasarettet i Härnösand. Han hade fått svåra skallskador.

Olycksbacken är en mycket farlig lekplats och tillbud till liknande händelser inträffar ofta vintertid. Snövallarna döljer helt kurvan och kälkar och sparkar är omöjliga att upptäcka från fordon, som endast något tiotal meter därifrån.

En ren tillfällighet gjorde, att inte olyckan fick större omfattning. Krister hade nämligen före olycksturen sagt att han ville åka ensam, varför hans lekkamrat stigit av och blivit stannande uppe på krönet. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakt

Tony Korpenklo
Sörängetvägen 12 A
891 41 Örnsköldsvik
info@utansjö.com

Om sidan

Lokalhistorisk forskning med bönder, knektar, båtsmän, smeder, bruksarbetare, klassfoton, matriklar, fotogalleri, brott och straff mm.

Rättelser

Hittar du något fel på någon sida som kan kompletteras, tar jag tacksamt emot alla rättelser och tillägg genom mejl. Har du några gamla foton eller dokument?